Arī skaitās bezglutēna un bezcukura! Recepti pirmo reizi redzēju šeit.
Samaisa kopā:
- 400 g saldo kartupeli (iepriekš nomizotu, novārītu un ar dakšu saspaidītu putras konsistencē)
- 4 ēd.k. sīrupa (es izmantoju agaves un dateļu sīrupu 1:1)
- 50 g kakao pulveri
- 180 g riekstu sviesta (vislabāk sanāks ar mandeļu sviestu, vai paštaisītu no indijas riekstiem, bet zemesriekstu arī ir ok)
Cep mazā panniņā, kas izklāta ar ietaukotu cepamo papīru 180 grādos 25 minūtes.
Kad brūnītis pilnībā atdzisis, ņem no formas laukā un glazē. Te man grūti pateikt precīzās mērvienībās, jo pagatavoju daudz glazūras, kuru patērēju dažādos veidos. Bet doma tāda – katliņā uzkarsē kokosriekstu pienu, iemaisa tumšo šokolādi, maisot izkausē. Attiecībā 1:1 – izmantoju 400 g kokosriektu piena bundžu un 400 g šokolādes