Špikoju no šīs receptes. Nezinu, kas ir gomasio un pistāciju nebija, bet sanāca ļoti garšīgi.
Blenderī, kam ir asmeņi apakšā, liek:
- 250 g klucīšos sagrieztu stingro tofu
- 2 ēd.k. rauga pārslas
- 1 ēd.k. sīrupa (man bija agaves. var arī kļavu, dateļu, cukura.)
- 1 ēd.k. ābolu etiķi
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 2 ēd.k. tahini
- 1 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. ķiploku pulveri
- 2 tējk. sīpolu pulveri (es izmantoju kaltētus sīpolus)
- 1 tējk. oregano
- nedaudz sāls un pipari
Visu sablenderē viendabīgā, krēmīgā masā. Konsistencei vajadzētu būt gana labai priekš savelšanas bumbās, bet ja nav, var paturēt ledusskapī kādu brīdi. Man sanāca 6 bumbas, kuras es pēc tam izvārtīju:
- svaigos zaļumos – pētersīļos un bazilikā
- saulespuķu sēkliņās
- paprikas pulverī
Gala rezultāts ir līdzīgs “sniega bumbām”, bet bez govju ciešanām. Un ar mazāk taukiem un sāli. Ēd uz maizītēm, kā uzkodu ar dārzeņiem.

Gomasio ir grauzdētu sezama sēklu maisījums kopā ar jūras sāli 😉 Pie mums (Francijā) visos bio veikalos pieejams
PatīkPatīk