Pamatā 2 sastāvdaļas – tumšā šokolāde un kokosriekstu piens, viss pārējais var būt vai nebūt.
Obligāti vajag:
- 125g tumšās šokolādes
- 95g kokosriekstu piens
Piedevas garšai:
- 1 tējk. vaniļas
- 1 tējk. šķīstošās kafijas
- 2 tējk. agaves vai kļavu sīrupa
- šķipsna jūras sāls
- sasmalcināti rieksti
- kakao pulveris
- vēl tumšā šokolāde
Kas jādara:
- katliņā uzkarsē kokosriekstu pienu, pārlej gabaliņos salauztai šokolādei, pagaida lai izkūst, samaisa.
- Pievieno garšiņas – sīrupu, kafiju, vaniļu, samaisa.
- Liek ledusskapī atdzist, uz apmēram 2 stundām. Labi, ja pa šo laiku dažas reizes samaisa, atdzisīs vienmērīgāk.
- Kad konsistence ir sabiezējusi, veļ bumbiņās un bumbiņas izvārta vai nu kakao pulverī, vai sasmalcinātos riekstos, vai iemērc vēl kausētā šokolādē.
Šie bija mani viltotie Ferrero Rocher, iespiedu vidiņā veselu lazdu riekstu.