Mjuk pepparkaka ir zviedru ģeniālā ideja, ka piparkūka var arī nebūt plāna un kraukšķīga. Oriģinālā recepte no šī bloga.
Nebija svariņu, bet bija mērkrūze, tāpēc šoreiz visas sastāvdaļas norādu tilpumā.
Sastāvdaļas:
- 450 ml milti
- 250 ml cukurs
- 2 tējk. kanēlis
- 2 tējk. ingvera pulveris
- 1 tējk. maltas krustnagliņas
- 2 tējk. soda
- 100 g kausēts margarīns
- 150 ml augu piens
- 50 ml augu “saldais krējums” – var izmantot trekno kokosriekstu pienu, gatavo sojas saldkrējumu no veikala, vai sablenderēt silken tofu.
- 150 ml brūkleņu ievārījums
Krāsni sakarsē līdz 175℃. Kūkas formu ietauko un izkaisa ar rīvmaizi, lai vieglāk dabūt laukā.
Kēksa izskats ir atkarīgs no pannas, var cept parastajā apaļajā, bet ja to gribas augstāku, vajadzēs kūkas formu ar caurumu vidū.
Bļodā iesijā miltus, iemaisa sausās sastāvdaļas – cukuru, sodu, garšvielas. Visu pārējo sajauc blenderī un pievieno sausajam maisījumam, kārtīgi izmaisa.
Kēksa maisījumu liek formā, cep 40 – 50 minūtes, gatavību pārbaudot ar kociņu vai nazi. Ļauj kēksam atdzist, pirms formu griež riņķī.
Smukumam var apkaisīt ar pūdercukuru, glazēt ar pūdercukuru, kas sajaukts ar mazbišķīt citrona sulas, dekorēt ar brūklenēm. Es izmantoju saldētas ogas.
Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi, paldies! Nākamreiz domāju tur iesaistīt arī šokolādi un iecept dzērvenes (jo brūkleņu nav pa rokai) arī iekš kēksa.
PatīkPatīk