Šo recepti esmu redzējusi dažādās versijās, bieži to sauc par Načo sieru un rekomendē ēst ar kukurūzas čipsiem. Tas, protams, ir ļoti ok, bet nevajag sevi ierobežot – es šo sierīgo mērci ēdu arī ar makaroniem, kartupeļiem, uz picas, ar dārzeņiem.
Sastāvdaļas:
- 2 glāzes nomizotu, gabaliņos sagrieztu kartupeļu
- 1 glāze nomizotu, gabaliņos sagrieztu burkānu
- 1/2 glāze auksta ūdens
- 1/3 glāze olīveļļas
- 1/2 glāze rauga pārslas
- 2 ēd.k. citrona sulas
- 1 tējk. sāls
- 1/2 tējk. ķiploku pulveris
- 1/2 tējk. sīpolu pulveris
- šķipsna čili pulveris
Vāra kartupeļus un burkānus, kamēr mīksti, nokāš un liek blederī, pievieno pārējās sastāvdaļas. Sablenderē visu pavisam vienmērīgā konsistencē. Gatavs.
Mērce ļoti labi glabājas ledusskapī, ja tā palikusi pārāk bieza, atliek tikai nedaudz uzsildīt mikroviļņu krāsnī, vai uz plīts.
Paldies 🙂 Noteikti jāpamēģina!
PatīkPatīk