Garša ir līdzīga tunča salātiem. Ballītes vajadzībām iepildīju groziņos, bet lieliski garšo arī pusdienmaizēs. Maizes var papildināt ar salātlapu un tomāta šķēli.
Vajadzēs:
- 1 konservbundžu turku zirņu
- 4 ēd.k. vegāniskas majonēzes*
- 1 ēd.k. pilngraudu sinepes
- 1 neliels sarkanais sīpols, sasmalcināts
- 1 selerijas kāts, sasmalcināts (var izlaist, ja negaršo)
- 1 ēd.k. rīsu etiķis (var izmantot arī baltvīna)
- 1/2 suši nori jūraszāles lapa, sasmalcināta
- sāls, pipari
- zaļie lociņi un Sriracha vai kāda cita čili mērce dekorēšanai
Nokāš turku zirņus (saglabā zirņūdeni), saspaida ar dakšiņu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas, kārtīgi samaisa. Gatavs.
* Protams, var nopirkt vegānisku majonēzi, piemēram, Sojalitu, vai kādu smalkāku no Dabas Stacijas. Var arī pagatavot pats, tam vajadzēs:
- 4 ēd.k. zirņūdens no bundžas
- 120 ml rapšu eļļas
- 2 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- 1 ēd.k. citrona sulas vai ābolu sidra etiķa
- 1 tējk. pilngraudu sinepes
- šķipsniņa sāls, pipari
- ķiploka daiviņa
Liek kopā visu, izņemot eļļu, sablenderē. Pamazām, nepārtraucot blenderēt, lej klāt eļļu, kamēr maisījums sabiezē.