Tā izskatās, kad es esmu nepacietīga un mēģinu kūku izdabūt no neatdzisušas formas. Vienmēr rūpīgi ietaukojiet savas kūku formas un ļaujiet viņām atdzist, pirms kūku ņemat laukā.
Bet tāpēc vien nav veselam kalnam ar gardām sastāvdaļām jālido miskastē. Var pagatavot kaut ko šādu (kartupelis?).
Vajadzēs:
- Izjukušo kūku / keksu/ biskvītu
- 200g tumšo šokolādi
- ēdamkaroti kokostiekstu eļļas
- Kokosriekstu skaidiņas vai citus dekorus pārkaisīšanai
- Piedevas garšai pēc izvēles – rieksti, rozīnes, marmelāde, sadrupināti cepumi, rums, vaniļa.
Kas jādara:
- Lielā bļodā ar rokām sadrupina kūku mazos gabaliņos.
- Pievieno pārējās piedevu sastāvdaļas, visu samaisa. Šeit var eksperimentēt, nogaršot, pielikt sīrupu vai ievārījumu. Masai ir jābūt tādā konsistencē, kas turās kopā saveļot bumbās.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno kokosriekstu eļļu.
- Kūkas masu veļ bumbiņās, izvārta kausētajā šokolādē, pārber ar kokosriektu skaidiņām un liek atdzist.
Tagad tev vairs nav kūkas, toties ir daudz mazas kūku bumbiņas. Vakars izglābts.