Nepieciešams:
- viens kabacis, tāds, kas nav pāraudzis
- 4 ēd.k. turku zirņu milti
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- 2 tējk. rauga pārslas (var iztikt bez, ja nav pieejamas)
- šķipsna sāls (var izmantot melno sāli, ja patīk olīga garša)
- garšvielas – es pieliku piparus un dārza zaļumu mix
- auksts ūdens
- rīvmaize
- eļļa cepšanai
Sagriež kabaci apmēram 1 cm biezās ripās.
Bļodiņā samaisa turku zirņu miltus ar garšvielām, rauga pārslām, cepamo pulveri, sāli. Maisot pievieno ūdeni, līdz iegūst pankūku mīklai līdzīgu konsistenci, ļauj uzbriest pāris minūtes.
Uzkarsē eļļu uz pannas (eļļu vajag diezgan daudz).
Kabaču ripas pa vienai iemērc turku zirņu mīklā, izvārta rīvmaizē, un liek uz pannas cepties – kamēr zeltaini brūnas no abām pusēm.
Iesaku ēst ar Oatly auzu krējumu un zaļumiem.