
Banānu biskvīta kūka ar šokolādes krēmu. Es kūkas masu sadalīju divās daļās un cepu kantainās kūku formītēs, lai varētu pa vidu ielikt šokolādes kārtu. Var cept arī visu vienā piegājienā, un šokolādes kārtu likt tikai pa virsu. Tad gan jācep nedaudz ilgāk, pārbaudot gatavību ar kociņu. Šoreiz nebija pie rokas sakarīgu mērtrauku, tāpēc daudzumus norādu kafijas krūzītēs.
Kūkai vajadzēs:
- 3 nogatavojušos banānus
- 3 tases miltus (es izmantoju pilngraudu, bet ar parastajiem kviešu miltiem kūka sanāks pufīgāka)
- 1 tase gaiši brūnais cukurs
- 3 tējk. cepamo pulveri
- šķipsna sāls
- 1 tējk. vaniļas ekstraktu
- 2/3 tases augu eļļas ar neitrālu garšu (rapšu/ saulespuķu/ vīnogu kauliņu)
- 1 tase augu pienu
- 1 ēd.k. ābolu sidra etiķi
Šokolādes krēms:
- 120 g tumšās šokolādes
- 90 g kokosriekstu piens
Sauja valriekstu vai mandeļu.
Pagatavošana.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C, sagatavo kūkas formu – izklāj ar cepamo papīru.
Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, cepamo pulveri, garšvielas. Pārējo – banānus, eļļu, augu pienu un etiķi – liek blenderī un sablenderē viendabīgā masā. Slapjās sastāvdaļas pievieno sausajām, kārtīgi sajauc un liek kūkas formā cepties uz 40 minūtēm. Varbūt nepieciešams pacept ilgāk, to kā parasti pārbauda iedurot kociņu – ja iznāk jaukā tīrs, kūka gatava!
Sagatavo šokolādes krēmu. Katliņā uzkarsē kokosriekstu pienu un pārlej gabaliņos salauztai šokolādei. Pēc brīža var samaisīt izkusušo šokolādi. Liek ledusskapī vismaz uz stundu, lai sabiezē.




Gatavo kūku svarīgi atdzesēt, pirms ņemt laukā no formas. Tā ir ļoti sulīga un viegli var salūzt. Es sadalīju šokolādes krēmu uz pusēm – pusi liku starp kūkas gabaliem un pusi virsū. Sasmalcina riekstus ar nazi un uzber pa virsu (vai paslēpj vidū).