Sāļie pīrādziņi

Izpētīju daudzas vegāniskas “sausage rolls“, jeb desu ruļļu receptes un rezultātā iznāca mana vidējā recepte. Ēdāji teica, ka garšojot pēc buljona pīrādziņiem. Pati esmu sajūsmā, tādus tagad cepšu regulāri. Receptes linkā arī uzskatāmi redzams, kā pīrādziņus sarullēt un sagriezt.

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa bezrauga kārtainās mīklas plāksnes (Tešla dzeltenā paciņā)
  • 300 g tofu
  • 100 g valrieksti
  • 1 tējk. kūpināta paprika (var izmantot arī šķidros dūmus + paprikas pulveri)
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • Puscitrona sula
  • 4 ēd.k. sojas mērce
  • Puse sarkanā sīpola
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējk. čilli pasta (vai čilli pulveris vai svaigs čilli)
  • sāls un pipari
  • Augu piens un sezama sēklas dekorēšanai

Atlaidina kārtainās mīklas plāksnes. Cepeškrāsni liek karsēties līdz 200 grādiem.

Virtuves kombainā* sasmalcina riekstus ar ķilpoku un sīpolu. Pievieno sadrupinātu tofu un pārējās sastāvdaļas – garšvielas, eļļu, citrona sulu, sojas mērci, un blenderē, kamēr viss ir labi sajaucies (masai nav obligāti jābūt pavisam viendbīgai). Šo maisījumu var nogaršot, un garšu pielabot – ja prasās sāļāku vai asāku, vai skābāku.

Kārtainās mīklas plāksnes izrullē nedaudz plānākas. Pildījuma masu liek uz mīklas plāksnes desiņas formā un mīklu sarullē (kā gatavojot suši haha). Gatavo rullīti griež ar nazi gabaliņos un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar augu pienu un pārber ar sezama sēkliņām.

Cep apmēram 20 minūtes – kamēr pīrādziņi paliek zeltaini brūnīgi.

*Ar virtuves kombainu es domāju “food processor” vai blenderi, kam asmeņi ir apakšā. Ja blenderis nav gana spēcīgs, iesaku atsevišķi sasmalcināt riekstus, atsevišķi – tofu, un bļodā sajaukt ar pārējām sastāvdaļām.

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s