Marinēti sarkanie sīpoli ļoti labi piestāv grillētiem ēdieniem. Es lieku tos klāt arī burgeriem, tortiljām, brokastu maizītēm. Šādi sīpoli parasti garšo arī tiem, kam negaršo svaigi sīpoli. Un, protams, izskatās neatvairāmi.
Vajadzēs:
- 1 lielu vai 2 mazus sarkanos sīpolus
- 1 ķiploka daiviņu
- 1 ēd.k. cukura
- 1/2 tējk. sāls
- 250 ml vārīta ūdens
- 125 ml ābolu etiķa
- melnos graudu piparus
Sagriež sīpolus plānās šķēlītēs, sabāž stikla burkā. Pagatavo marinādi – siltā ūdenī izšķīdina cukuru un sāli, samaisa ar etiķi. Burciņā liek ķiploka daiviņu, piparus, pārlej visu ar marinādi.
Atstāj burku vaļā un ļauj saturam atdzist. Skrūvē ciet un liek ledusskapī. Sīpoli ir gatavi
un iekrāsojušies vienmērīgi sārti jau nākamajā dienā, bet garšo vēl labāk, kad ir kādu laiku pastāvējuši ledusskapī. Varot uzglabāt 3 nedēļas, bet neesmu pārbaudījusi, vienmēr apēdas ātrāk.
