Garšo burkānlasis, bet nav 1kg sāls, kurā 2 stundas cept burkānus? Šī recepte ir tev! Vislabāk pagatavot dienu pirms ēšanas, lai paspēj labi samarinēties.
Vajadzēs:
- 3 lielus burkānus
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. šķidros dūmus
- 1 ēd.k. sojas mērci
- 1/2 tējk. sāls
- 3 ēd.k. citrona sulas
- pusi no nori lapas
Veselus, nomazgātus, nemizotus burkānus novāra. Nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var ar dakšu viegli iedurt. Kad burkāni padzisuši, sagriež smalkās strēmelēs. Mans īpašais triks – izmantot siera nazi! Sanāk perfekti plānas šķēlītes, miza pati nolobās.
Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to es daru ar šķērēm – sagriežu kā papīru), pārlej visu burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.


Ēd uz maizītēm, ietītu lavašā, ietītu suši. Papildina ar sīpoliem, kaperiem, dillēm, citronu, melanjiem pipariem.
