Viens no maniem mīļākajiem saldajiem ēdieniem.
Sastāvdaļas:
- 1 bundža treknais kokosriekstu piens
- 300 ml sojas piens
- 3 ēd.k. kakao pulveris
- 4 ēd.k. kukurūzas ciete
- 70 g cukurs
- 130 g tumšā šokolāde
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- šķipsna sāls
- ogas vai auglīši papildināšanai
Pagatatavošana:
Katliņā samaisa kakao, cieti un cukuru. Pielej kokosriekstu pienu, sojas pienu un karsē, kamēr parādās pirmie burbulīši. Uz mazas uguns turpina vārīt, nepārtraukti maisot, apmēram 2 minūtes, kamēr pudiņš sāk sabiezēt. Noņem no uguns, pievieno gabaliņos salauztu tumšo šokolādi, vaniļu un sāli, un maisa, līdz šokolāde pilnībā izkususi un viss vienmērīgi sajaucies. Lej trauciņos un liek ledusskapī atdzist. Kad pudiņš pilnībā atdzisis, tas ir gatavs pasniegšanai.
