
Vienkārši pagatavojams našķis; tikai dažas sastāvdaļas. Vajadzēs silikona formu vai mazās papīra formiņas.
Sastāvdaļas:
- 180 g tumšās šokolādes
- 125 g riekstu sviests (ar sastāvu – 100% zemesrieksti)
- 50 g pūdercukurs
- 1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
- 1/4 tējk. sāls
Pagatavošana:
Bļodā sajauc kopā cukuru ar riekstu sviestu, sāli un vaniļu. Maisījumam jābūt mīkstas mīklas konsistencē, ko viegli veidot ar rokām.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Izkusušo šokolādi ar karoti lej formiņās tikai tik daudz, lai nosegtu formas dibenu. Riekstu sviesta masu veido mazos diska formas gabaliņos un liek uz nedaudz sacietējušās šokolādes. Lej pāri atlikušo šokolādi, nosedzot pildījumu. Riekstu sviesta aplīšiem jābūt mazākiem par šokolādes apakšu, lai lejot pāri otro kārtu, nosegtos arī maliņas.
Liek ledusskapī atdzist uz pusstundu. Atdzisušos saldumus var viegli izņemt no formas.