
Sastāvdaļas pufīgām, gardām, vegāniskām pankūciņām:
- 240 ml sojas piens
- 1 vidēji liels banāns
- 2 ēd.k. augu eļļa
- 200 g kviešu milti
- 2 ēd.k. cukurs
- 1 ēd.k. cepamais pulveris
- 1/4 tējk. soda
- 1/2 tējk. sāls
- 1 tējk. kanēlis
- Šķipsna malta muskatrieksta
Vislabāk mīklu pagatavot blenderī – vispirms sablenderēt banānu ar šķidrajām sastāvdaļām, tad pievienot sausās.
Kad mīkla sablenderēta vienmērīgā masā, atstāj to atpūsties 10 min un uzkarsē pannu.
Cep uz viegli ieeļļotas pannas, kamēr pankūciņas ir zeltaini brūnas no abām pusēm un pufīgas.
Ja nav blendera, banānu var kārtīgi saspaidīt ar dakšu, tad sajaukt ar eļļu un cukuru, tad pievienot pārējās sastāvdaļas un samaisīt mīklu vienmērīgā konsistencē.

Man vislabāk pankūciņas garšo ar rabarberu vai plūmju ievārījumu. Augļus sagriež gabaliņos un vāra apmēram 15 minūtes uz lēnas uguns ar ievārījuma cukuru (kam sastāvā ir pektīns) proporcijā 2:1. Pievieno nedaudz citrona sulu un kardamona sēkliņas.