Tas ir jāņogu ķīselis ar rīsu krēmu.

Par rīsu krēmu. Vajadzēs rīsus, bundžiņu kokosriekstu piena, cukuru, vaniļu, citronu. Kokosriektu pienu patur ledusskapī pāris stundas, lai tas labāk sadalās.
Izvāra krūzi rīsus (diezgan mīkstus). Sakuļ kokosriekstu piena trekno daļu (šķidro daļu neizmanto, to var, piemēram, brokastu smūtijam pielikt), ar 3 ēd.k cukura un nedaudz vaniļu un tēljaroti citrona sulas. Kuļ, kamēr cukura graudiņi ir izkusuši. Tad kad rīsi atdzisuši, samaisa kopā ar krēmu un ieliek ledusskapī uz vēl kādu stundu.
Es taisīju ķīseli no upeņu/jāņogu sulas, ko mamma spiež. Katlā uzkarsēju 1l sulas, pieliku cukuru, cik prasījās pēc garšas. Uz 1l sulas pietika ar 2 ēd.k. cietes. Cieti izmaisa aukstā ūdenī (pavisam mazliet, tikai tik daudz, lai normāli izšķīst), un pamazām lej klāt sulai, visu laiku maisot. Ļauj uzvārīties uz lēnas uguns, maisot, kamēr ķīselis sabiezē.
