
Turku zirņu miltu, jeb “Birmas” tofu. Pagatavošana ir super vinekārša un neaizņem vairāk par 15 minūtēm. Gatavais produkts ir līdzīgs tofu, to var griezt gabaliņos un pievienot zupām vai sautējumiem. Var ēst uz maizes siera vietā vai ietīt vrapā kopā ar dārzeņiem un mērcīti. Esmu šo arī cepusi uz pannas, karstā eļļā. Atšķirībā no parastā tofu, zirņu tofu neuzsūc marinādes un garšiņas, tāpēc visas mīļākās garšvielas var pielikt klāt jau gatavošanas procesā. Vienīgās obligātās sastāvdaļas ir zirņu milti un ūdens. Esmu gatavojusi arī Jāņu variantu ar ķimenēm.
Nepieciešams:
- 120 g turku zirņu milti
- 400 ml ūdens
- 1/2 tējk. sāls
- garšvielas pēc izvēles (es pievienoju 1/2 tējk. ķiploku pulveri, 1/2 tējk. paprikas pulveri, šķipsnu kajenas piparus, 2 tējk. rauga pārslas)


Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas samaisa kopā viendabīgā konsistencē ar putojamo slotiņu. Sagatavo trauku – ietauko kantainu kūkas formu vai izklāj ar cepamo papīru pusdienu kasti.
Masu liek katliņā un sāk karsēt. Uzkarstot, konsistence mainīsies, sākumā paliks kunkuļaina. Svarīgi ir visu laiku kārtīgi maisīt, lai apakša nepiedeg. Kad masa ir sabiezējusi un kļuvusi vienmērīga, turpina vēl 5 minūtes gatavot uz lēnas uguns.
Uzmanīgi pagaršo, vajadzības gadījumā var pielikt vēl sāli, un pārbaudīt, vai milti ir gatavi (nav graudainas konsistences vai rūgtuma). Gatavo masu lej sagatavotajā traukā, izlīdzina virsiņu un ļauj atdzist un sacietēt apmēram stundu.
Kad tofu sastindzis, var izņemt no trauka un griezt gabaliņos. Esmu lasījusi, ka tas var stāvēt ledusskapī 4-5 dienas, bet nu man nav sanācis pārbaudīt derīguma termiņu.